37779119 Lezzet Dansı: Aralık 2012 UA-37779119-1

İzleyiciler

30 Aralık 2012 Pazar

YENİ YIL KURABİYELERİM:))

İyi akşamlar arkadaşlarım:)
Kurabiyelerim nasıl olmuş hiç fena değil sanırım.Kızlarımla birlikte yaptık yine ve bayağı oyaladı bizi ama olsun bu sonuca değiyor doğrusu! Kurabiyenin tarifini vermeyeceğim, çünkü ilk yaptığım şeker hamurlu kurabiyenin aynısı, tek farkı fındık yerine badem koydum ve yine çok lezzetli oldular:)
Eee artık bu akşam 2012' nin son gecesi  ve kısmetse yarın gece yeni bir yıla merhaba diyeceğiz ve tabi bende klasik olucak ama çok içten samimiyetle diliyorumki, tüm dünyada sağlık, sevgi, saygı, dostluk, mutluluk, barış getirsin!Artık savaş olmasın, cinayetler olmasın, kötülükler olmasın, özellikle çocuklara kimse dokunmasın ve Allah herkesin kalbine merhamet versinki Allah korkusu olsun kötü insan kalmasın...Bende sadece sevdiklerimle sağlıklı ve huzurlu bir yıl istiyorum canlarım ve hepinizi öpüyorum ve YENİ YILINIZI KUTLUYORUM:)))

27 Aralık 2012 Perşembe

ALMAN PASTASI

İyi akşamlar arkadaşlarım:) Yeni yıla birkaç gün kaldı ve sizinle bugün çayın yanına yapmış olduğum Alman Pastası tarifimi paylaşmak istedim ve çok pratik bir pasta, yeni yıl konseptinede çok uygun!Yılbaşını evde geçirenler için  yada misafirliğe gidenler içinde güzel bir ikram, hatta misafirlerinizden de tam not alırsınız, şiddetle tavsiye ederim:))
Bu tarifimi de P. D. Ç. S. etkinliğinin ev sahibeliğini yapan arkadaşım( http://yersofrasi.org/ )YER SOFRASI arkadaşıma yolluyorum!Tarime gelince;
3 yumurta
2,5 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
125 gr tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
1 kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat  (cep sodası)
1 limon kabuğu rendesi
KREMA İÇİN:
2,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 kaşık tuzsuz tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
ÜSTÜ İÇİN:Pudra şekeri
Önce kekimiz için, yumurta ve şekeri çırpalım, yağımızı ve yoğurdumuzu ekleyelim çırpalım.Limon kabuğu rendesi ve karbonatı ekleyelim ama karbonatın ( cep sodası ) üzerine bir iki damla limon sıkalım.Unu ve kabartma tozunu bir kapta eleyerek karıştıralım ve sıvı karışıma ilave edelim, yağlı kağıdı kelepçeli kalıbımıza yerleştirelim.Önceden 100 dereceye ısıttığımız fırını 150 dereceye getirerek 30 dak. pişirelim.

Bu arada kremamız içinde, bir tencereye, limon kabuğu rendesi ve tereyağı hariç, hepsini sütün içine koyup karıştırarak pişirelim ve altını kapadıktan sonra yağı ve limon kabuğunu koyup çırpalım ve ılımasını bekleyelim.Pişen kekimizi iki eşit parçaya bölelim ve alt kısıma gelecek kekimizin üstüne kremanın hepsini dökelim, kremayı yavaş dökelim ( zaten biraz yoğun bir krema oluyor ) kesinlikle taşmamalı.Üstüne diğer keki kapatalım ve pastamızın üstünü pudra şekeri ile kapatalım veee pastamız hazır:))

23 Aralık 2012 Pazar

İNCİRLİ CEVİZLİ KURABİYE!


Herkese mutlu pazarlar diliyorum arkadaşlar!İzmir soğuk ve biz İzmirliler fazla soğuğa alışkın değiliz, hemen kabuklarımıza çekiliveriyoruz:) Tabi ben yinede kendi adıma konuşuyorum, soğuk havalarda sıcacık evimde oturmak ve mutfağımdan yükselen mis gibi kurabiye kokusuyla mest olmak benim için dünyalara bedel:))
Bu arada Allahım evinde yakacağı olmayanlara, hatta başlarını sokacak bir evi olmayanlara da yardım etsin!!!
Arkadaşlar bu kurabiyeyi incir seven herkes sever, bence tabi! Sizlerde yapın ve kararı siz verin artık:) Tarife gelince;
1 paket tuzsuz tereyağı (250 gr)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
10 adet küçük doğranmış ve ılık suda bekletilmiş kuru incir
1 su bardağı ufalanmış ceviz
Üstü için; Pudra şekeri
Bu tarimi de EV SAHİBELİĞİNİ YAPTIĞI YER SOFRASI ARKADAŞIMIN  P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİNE YOLLAMAK İSTİYORUM:)

İncir ve ceviz hariç tüm malzemeden kulak memesi kıvamında hamur yapalım.En son ceviz ve inciri de ekleyip yuğuralım ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.150 derece turbo fırında 15_20 dak. kontrollü pişirelim.Soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp afiyetle yiyelim:))

20 Aralık 2012 Perşembe

BADEMLİ MUZLU PASTAM:)

Merhabalar arkadaşlar!Bloğumdaki ilk pasta tarifimi vermek istedim artık, çok pratik ve kolay bir pasta. Pasta yapamam diye düşünen arkadaşlarıma şiddetle tavsiye edilir, sizi çok uğraştırmadan mis gibi katkısız ev pastası yapabileceksiniz sevdiklerinize:)Ayrıca bu pastamı da YER SOFRASI arkadaşımızın ev sahibeliği yaptığı 78. porselen demlik çay saati etkinliğine yolluyorum!
Bu arada pastanın pandispanya tarifi eski blogçu arkadaşım  (yeturla lezzet kareleri) Yeşim hanımdan, eski diyorum çünkü arkadaşım ani bir kararla blog dünyasından çekildi ve bizleri çok üzdü:( Eğer bizleri okuyorsanız Yeşim hanım lütfen dönün artık aramıza o güzel tariflerinizden ve dostluğunuzdan mahrum bırakmayın bizleri!
 Hadi bakalım tarifimize geçelim;
PANDİSPANYA İÇİN:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
2 su bardağından bir parmak eksik un
1 portakal kabuğu rendesi
İÇİ İÇİN;Muz, Badem
KREMA:
3 su bardağı süt
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker (eğer şeker az gelirse ilave edebilirsiniz, ben çok tatlı sevmiyorum.)
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 küçük paket krema



                                                                                               
                                                                                                   
Önce pastamızın kekini hazırlayalım.Bir kaba yumurtalarımızı kıralım, toz şekeri ilave edelim ve köpürene dek çırpalım.Ilık su ile sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam edelim.En son kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edelim ve kelepçeli kalıbımıza döküp, 150 derece turbo fırında 30 dak. pişirelim.Kekimizin ortasına kürdan ya da bıçak batıralım ve pişip pişmediğini kontrol edip çıkaralım. Eğer kelepçeli kabınız yoksa yuvarlak ya da kare borcamlarda da pişirebilirsiniz.
Bu arada kremamız için de, sütün içine kakao, un, nişasta ve şekeri koyup karıştırarak pişirelim ve ocağımızdan aldıktan sonra kremayı da ilave edip iyice çırpalım ve ara ara  karıştırarak soğutalım.Arzuya göre kremaya çikolata da eklenebilir.
Soğuyan kekimizi iki parçaya bölelim ve süt, portakal suyu, reçel suyu evinizde ne varsa ıslatalım ve dilimlediğimiz muzu kekin bir parçasının üzerine sıralıyalım, kremamızdan dökelim ve kremanın üstünede bademlerimizi atıp diğer keki de üstüne kapatalım ve kremayla her yerini sıvayalım, arzumuza göre süsleyelim:) Afiyet olsun!
NOT: Arkadaşlar farkındaysanız tariflerimde pek vanilin kullanmıyorum, arzuya göre sizler kullanabilirsiniz. Benim kullanmamamın sebebi tamamen suni olması ve ben genelde portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi kullanıyorum.

18 Aralık 2012 Salı

İZMİR BUTİK PASTACILAR VE KURABİYECİLER BULUŞMASI:)

                                                             
01 Aralık 2012 tarihinde ilk kez organize edilen İZMİR Butik Pastacılar ve Kurabiyeciler Buluşması Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.Aynı mesleği paylaşan birbirinden becerikli ve güleryüzlü bayanları bir araya toplamayı başaran komite ekibine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.Organizasyon ekibi bizlere rahat ve eğlenceli bir gün geçirtebilmek için aylar önce hazırlıklara başladılar, çok çabaladılar ve yoruldular. Derinsu Butik Pasta Kurabiye Selma, Pasta Diyarı Emine, Bir Dilim Daha Zeynep ,Kurabiyemis Eda, Şepşekerli Kurabiyeler Pastalarİlknur ve Kuzu Butik Pasta Kurabiye Aysel ellerinize,ayaklarınıza, yüreklerinize ve emeğinize sağlık arkadaşlar. Herşey mükemmeldi.Özellikle adımıza hazırlattığınız ajandalara bayıldım.


                                           
                                  

             
Organizasyon ekibinden Zeynep hanımın (bir dilim daha )  hazırladığı muhteşem pasta gerçekten herkes tarafından zevkle tüketildi.              Ellerinize sağlık Zeynep hanımcım:))                                  

                          
                                                                                  

Gelelim buluşmamızın ayrıntılarına. Masalarda yeni blogcanlarla tanışıldı, hoş sohbetler edildi, çaylar yudumlandı, birbirinden nefis ve lezzetli mamalar yendi. O kadar  çok çeşit boy gösterdi ki açık büfede, hepsinin tadına bakmak mümkün olmadı ne yazık ki.....                                    
                                   


                                                                                                            Ve işte hamarat hanımlar bir arada bizi yine yanlız bırakmayan sponsorlarımıza poz verirken:) Bu arada arkadaşlarımız bir çok çekilişler düzenlediler sponsor firmalarımızdan gelen güzel hediyelerle de bizi çok mutlu ettiler.Özellikle BARMAR   tarafından verilen 50 TL, 75 TL, 100 TL değerindeki hediye çekleri çıkan herkesi çok mutlu etti.
Ayrıca   DURANCE marka mumlarla ve oda parfümleriyle de bizleri sevindirdi:))
                                                                                     
                                                   

                                            SUPERFRESH de yanımızdaydı!

                                                                
                                                                                                           
                                                         DOĞADAN!                                                                                    
                                                                                         
                                                           SWEET VİA
                                              
                                                                        
                             ARTEMİS ŞARPHANEDEN ÇİLEK ŞARABIMIZ
                                                             

                                        İLYAS GÖNEN'DEN TÜRK KAHVESİ
                                               

                                                                  YUVA yine yanımızdaydı:)
                                                        

                                                          TABİKİ KESKİNOĞLU
                                                 

                                                                  DR OETKER
                                                        

                                                                              ORKİDE
                                               

                                                                         SİNANGİL
                                                           

                                                                 ALPRO SOYA SÜTÜ
                                                               

                                                    AİR WİCK 'ten renk değiştiren mumlar!
                                        

                                                    DETTOL den otomatik sıvı sabun aparatı:)
                                            

                                                                   VANİSH KOSLA
                                                   

                                                               DOREDEN ÇORAPLAR!
                                               

            Veeee Uzman Tıp Laboratuvarından tüm blogçulara ücretsiz sağlık kontrolü hediye edildi:)
                                             

FO FİRMASI da ustalarıyla bizlere şeker hamuru malzemelerinin kullanımıyla ilgili hem görsel hemde bilgi anlamında tecrübelerini aktardılar ve hazırladıkları pastalarla bize görsel şölen sundular!
                                      

                                       VE KANAL 35 te röpörtajlarıyla tüm gün bizimleydi.
                                       

Yine gördüğünüz gibi muhteşem bir gün yaşadım ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve organizasyonu yapan arkadaşlarımı da tek tek tebrik ediyorum zoru başarmışlar:)
Bu arada arkadaşım http://pasta-diyari.blogspot.com/ bloğu sahibi Saniye' me de sonsuz teşekkürler, resimlerini ve bazı yazılarını kullanmama izin vermeseydi bu yazıyı tamamlayamazdım tekrar teşekkürler arkadaşım:))


17 Aralık 2012 Pazartesi

KARNIYARIK BÖREK:)


İYİ AKŞAMLARRR...
Döndüm sonunda bloğuma arkadaşlar.Yeni evime taşındım çok şükür ve yerleştim, tabi daha zamanla her şey   oturacak yerine ama bu kadarı da yeter acelem yok:)
Tarifimi de sevgili arkadaşım http://yersofrasi.org/ arkadaşımızın ev sahipliği yaptığı 78. P.D.Ç.S. etkinliğine yolluyorum:)
Bu börekleri taşınmadan hemen önce yapmıştım bilmeyen yoktur sanırım ama yapmayan varsa çok lezzetli çıtır çıtır oluyor tavsiye ederim, hemde hazır yufkayla çabucak oluyor çok pratik, tarife gelince;
6 adet yufka
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
İç malzeme:1 adet kuru soğan
500 gr kıyma
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber
Üst için:1 Yumurta sarısı
Önce içimizi hazırlıyalım, soğanlarımızı minik minik doğrayalım pembeleşene kadar kavuralım, biberleri ve kıymayıda ekleyip kavuralım.Üstüne rendelenmiş domateside ekleyelim, salça ve baharatları da ekleyip  pişirelim.
Diğer tarafta 1 adet yufkayı serelim,üstüne yağ ve su karışımından sürelim, bir kat daha yufka serip tekrar karışımdan sürüp 8 adet üçgen parçaya bölelim, her parçaya bir miktar iç koyup sigara böreği sarar gibi fakat geniş tutarak saralım ve tepsiye dizelim.Ortalarını bıçakla kesip arzuya göre bir dilim domates ve biber koyalım, kenarlarına yumurta sarısı sürüp 170 derece fırında pişirelim.Afiyet olsun:)

8 Aralık 2012 Cumartesi

5 ÇAYIMIZ:)

Arkadaşlar iyi akşamlar diliyorum hepinize!
Ne kadar da çabuk akşam oluyor, gün yetmiyor insana bazen ve işler de bir türlü bitmiyor, hele bir de kış günü ev taşıma derdi varsa!Evimi bir görseniz kaçarsınız, toparlanmaya uğraşıyorum önümüzdeki haftaiçi kısmetse taşınacağım.Bu arada da dostlar sağolsunlar yorgunluk çayımı da ihmal etmiyorlar, bu sofrada çay saatimizden görüntüler.Marifetli arkadaşımın güzel ellerinden çıktı bu lezzetler ve hepsi de çok lezzetliydiler, ellerine sağlık arkadaşımın:))
Tariflerine gelince, daha sonra arkadaşımdan alınıp sizler için yazılacaktır hepsi tek tek, sevgiler canlarım:)

5 Aralık 2012 Çarşamba

KAHVELİ KURABİYE!

Arkadaşlar merhabalar!
Sizlerle dün yaptığım kahveli kurabiye tarifini paylaşmak istedim ama tadını sorarsanız klasik bir kurabiye yani  klasik tat, çayların, kahvelerin yanında yiyebileğiniz güzel bir kurabiye!Ben  sevgili Emine Beder'in tarifini yapıyorum.Tarife gelince;
1 paket tereyağı (250 gr, eritilmiş)
1 su bardağından bir parmak az pudra şekeri (asıl tarifte 1 su bardağı şeker kullanılmış ama bana tatlı geliyor)
2 yumurta (akının birini üstü için ayıralım)
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı çözülebilir kahve
1 kabartma tozu
1 su bardağı fındık(yarısı içine yarısını üstüne kullanacağız)
Aldığı kadar un (4 yada 4,5 su bardağı)
Tereyağını eritip soğutalım  ve yumurtaları ekleyip karıştıralım.Kahveyi süt ile eritip ilave edelim ve fındığımızın yarısını ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım.Yuvarlak toplar hazırlayıp önce yumurta akına sonra üstlerini fındığa batıralım tepsiye dizelim.Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 15_20 dak. pişirelim!AFİYET OLSUN:)

1 Aralık 2012 Cumartesi

AŞUREM:))



İyi akşamlar arkadaşlar!
Kaç gündür bir türlü fırsat bulup tariflerimi koyamıyorum biriktikçe birikiyor ama vakit olmayınca olmuyor arkadaşlar, en sonunda oturdum bilg. başına çok şükür:)
Tabi aşuremi yaptım ve dağıttım Allahım kabul etsin, yapmak isteyenlere de Allahım kısmet etsin inşallah!Aşure berekettir, bizde adet tabağımızdan çıkan baklayı kurutup cüzdanımıza koyarız ve cüzdan hiç boş kalmaz, ben her sene mutlaka yaparım:)
 Hep bu ayda Allah Rahmet Eylesin Hafize teyzem gelir aklıma, çocukluk komşumuzdu, sokakta arkadaşlarımla oynarken AŞURE yapar hepimizi evine toplardı ve kocaman bir kaseyi ortaya koyardı hepimiz daldırırdık kaşıklarımızı bayıla bayıla yerdik:) Ne güzel günlerdi ne şanslıydık bizler, çünkü o zaman komşuluk vardı, insanlık vardı, güven vardı, merhamet vardı, iyilik vardı, hayır vardı, paylaşım vardı:( Hep büyüklerimiz söylerdi nerede o eski günler diye, evet nerede o eski günler diyorum ama bizler daha çok arar olduk günden güne eskiyi, çünkü artık komşuluk yok, sevgi yok, merhamet yok, yokta yok işte...Neyse uzatıpta sıkmayayım sizleri bir an eskiyi hatırlayıp dertlendim işte, hemen tarife geçeyim ben artık;
500 gr aşurelik buğday
1 kg toz şeker( damak zevkinize göre 1 su bardağı şeker daha ekleyebilirsiniz)
1,5 su bardağı nohut
1,5 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı kuru bakla
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuş üzümü
10 adet kuru incir (küçük küçük doğranmış)
12 adet kuru kayısı (küçük küçük doğranmış)
3 portakal kabuğu (küçük küçük doğranmış)
8 adet kuru karanfil (Cezveye karanfilleri koyup üzerine su ilave edip bir taşım kaynatalım, pişmesine yakın aşuremize kaynamış karanfilin suyunu süzüp dökelim.)                                                
Yarım çay bardağı gülsuyu
1 tutam tuz
Üst için;Tarçın,susam,hindistan cevizi, fındık, fıstık,badem, ceviz, antep fıstığı ve nar!
Aşuremiz için buğdayı akşamdan 30 dak. kadar pişirelim.Diğer tarafta nohutu ve baklayı ıslatalım, ben kuru fasulyeyi ıslatmıyorum ama siz arzu ederseniz ıslatın!Ertesi sabah nohutu düdüklü tenceremiz de pişirelim. Diğer tarafta kuru fasulyeyi, baklayı da pişirelim.Bu arada buğdayımızı da ocağa koyalım.Pişen nohutu suyuyla birlikte buğdaya ilave edelim, kuru fasulyenin suyunu süzdürüp ilave edelim, bira piştikten sonra, ıslatmış olduğumuz pirinci ilave edelim ve ara sıra karıştıralım pirinç dibini tutturabilir. Sırasıyla inciri, kayısıyı, üzümleri ilave edip bir iki taşım kaynatalım, en son bakla, tuz ve şekeri de katalım, karanfil suyunu ve portakal kabuğunu ilave edelimbir iki taşım kaynatalım ve aşuremizi altını söndürelim, gülsuyunu da döküp dinlenmeye bırakalım.Daha sonra arzuya göre süsleyip dağıtalım.ALLAH KABUL ETSİN!..